5. INTRODUCEER
SLIMME LOGISTIEK

 

Lees meer

De productie van de werkzame stof van het geneesmiddel, hulpstoffen, het samenstellen, verpakken en etiketteren van geneesmiddelen kan allemaal op verschillende locaties in de wereld plaats vinden. Qua logistiek komt veel in Nederland samen, door de aanwezigheid van onze mainports Schiphol en de Rotterdamse en Amsterdamse haven.

Nederland is op het gebied van slimme logistiek koploper in de wereld. Zo kent ons land veel gespecialiseerde partijen die geneesmiddelen opslaan en vervoeren. Deze werken al samen, bijvoorbeeld in de Pharma Gateway Amsterdam. Het is belangrijk dat luchthavens voldoende capaciteit hebben om vrachtvluchten met geneesmiddelen af te handelen. De druk op nog efficiëntere logistiek neemt de komende jaren alleen maar toe, bijvoorbeeld door de opkomst van celtherapieën met zeer strakke leveringsschema’s en steeds meer producten die koud moeten worden vervoerd. Voor ons land een kans: een belangrijke reden voor de bouw van een grote celtherapiefabriek in Hoofddorp is de aanwezigheid van gespecialiseerde transporteurs én Schiphol met zijn vluchten naar vele steden in Europa. Iets waar we ook echt trots op mogen zijn. Geneesmiddelentransport is een pareltje van de Nederlandse transportsector.

WAT IS NODIG?

Sla de handen ineen met de Topsector Logistiek, om Nederland internationaal te profileren als een sterke partner voor distributie van geneesmiddelen.

Bouw de rol van Schiphol als internationale hub voor de duurzame logistiek van medicijnen verder uit.

Zorg voor voldoende landingsslots voor vrachtvluchten.

Werk als overheden en bedrijven samen aan een routekaart voor de distributie van gen- en celtherapieën.

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

Google+

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden

Meld aan

E-card

Uw naam

Uw e-mail adres

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

1