Verbonden

De geneesmiddelensector staat middenin de samenleving.

Nederland telt ruim 11,5 miljoen medicijngebruikers, de kans is groot dat u er ook één bent of kent. Mede dankzij medicijnen en vaccins leven mensen langer en hebben ze minder last van pijn of andere klachten. Op die manier besparen we veel kosten op andere zorg. Bovendien kunnen geholpen patiënten weer meedraaien in de samenleving en een bijdrage leveren aan onze economie. Kortom: geneesmiddelen zijn geen kostenpost maar een investering in een gezonde samenleving!

Uit onderzoek in Ierland, Oostenrijk en Portugal blijkt dat elke in medicijnen geïnvesteerde euro ruim het dubbele oplevert. Dat illustreert de nauwe verbondenheid tussen samenleving, geneesmiddelenbedrijven, wetenschap en overheid. De recente COVID-19 crisis liet zien dat samenwerking voor betere gezondheid loont. Al een jaar na de start van deze ongekende pandemie waren er in Europa vier vaccins goedgekeurd. In het tweede jaar volgden meer vaccins en medicijnen die een belangrijke rol speelden in het heropenen van de wereld.

Ook zonder pandemie is de sector zich zeer bewust van zijn grote verantwoordelijkheid. Daarom laten we graag zien wat we doen, met feiten en dialoog als sleutelwoorden. Vol trots presenteren we dan ook deze eerste versie van Medicijnen voor de Samenleving.

Duurzaamheid is een belangrijk onderwerp voor onze bedrijven. Denk aan schone medicijnproductie, minder verspilling en minder medicijnresten in het water. Ook hierbij hebben we elkaar hard nodig, bijvoorbeeld bij het inzamelen van ongebruikte medicijnen.

De Code van en voor de leden van de VIG is uniek in de wereld en borgt onze maatschappelijke verantwoordelijkheid. De ruim veertig bij de Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen (VIG) aangesloten bedrijven ondertekenden 40 afspraken over integriteit, maatschappelijke verantwoordelijkheid, kwaliteit en transparantie. Op basis van reacties uit de samenleving scherpen we die afspraken regelmatig aan.

Wie werkt aan gezondheid, in het hart van de samenleving, is nooit klaar. Zo is het goed nieuws dat 65% van de patiënten met kanker na 5 jaar nog in leven is. Voor patiënten is het uiterst belangrijk om snel toegang te krijgen tot innovatieve medicijnen.

U leest er meer over op de volgende pagina’s, onderbouwd met cijfers. Over meer en betere verbondenheid gaan we graag in gesprek. U weet ons te vinden!

Gerard Schouw,

Directeur

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

Google+

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden

Meld aan

E-card

Uw naam

Uw e-mail adres

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

1